Teologul Nichifor Crainic omagiat la Giurgiu

La Centrul Eparhial pentru Copii și Tineret Sf. Ioan Valahul, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a avut loc ieri, 30 martie 2011, un eveniment cultural dedicat personalității teologului, scriitorului, poetului, ziaristului român Nichifor Crainic, informează episcopiagiurgiului.ro.

La eveniment au fost prezenți atât profesori cât și elevi ai Seminarului Teologic Teoctist Patriarhul dar și ai altor licee din municipiul Giurgiu, care au putut viziona un film documentar despre viața și opera scriitorului. Apoi Dl. Cornel Andreia, Directorul Școlii Gen. din Bulbucata a prezentat însemnătatea colosală pe care a avut-o, o are și o va avea Nichifor Crainic pentru români și nu numai.

Spre final, elevi ai Școlii Generale din Bulbucata, satul natal al lui Nichifor Crainic, au prezentat un moment recitativ din opera marelui poet, spre încântarea celor peste de 80 de invitați prezenți.

Seara s-a încheiat cu vizitarea Centrului Cultural Academician Nichifor Crainic din incinta sediului administrativ,

„Acei care vor să știe cine am fost, să mă caute în scrierile mele, în revista Gândirea al cărei mentor am fost, în cursurile de la Facultatea de Teologie, la Academia Română, printre membrii căreia am fost, acolo sunt eu. Sub cruce e un pumn de țărână”Nichifor Crainic

Comentarii Facebook


Știri recente