Teologii craioveni au depus jurământul de credință

45 de absolvenți ai Facultății de Teologie din Craiova, care au susținut și promovat examenul de licență în sesiunea februarie 2012, au depus jurământul de credință față de Dumnezeu, Biserică și Țară, după cum ne-a precizat Gheorghe Cioiu.

Ceremonialul a avut loc astăzi, 16 februarie 2012, după slujba Sfintei Liturghii oficiată la Paraclisul mitropolitan ‘Maica Domnului – Dudu”, de către un sobor format din părinții profesori și părinții slujitori ai sfântului locaș.

La eveniment au fost alături de tinerii teologi, membri corpului profesoral al facultății, familiile și prietenii, cu toții martori la jurământul de credință depus în fața lui Dumnezeu, cu mâna pe Sfânta Scriptură și inima către Sfânta Treime. Tinerii absolvenți au rostit cu voce tare textul jurământului de credință, după care au fost binecuvântați și felicitați de părinții profesori.

În cuvântul rostit cu acest prilej, părintele profesor dr. Gheorghe Zamfir, Consilier administrativ al Arhiepiscopiei Craiovei, a transmis tinerilor teologi binecuvântarea Înalt Preasfințitului acad. dr. Irineu, Mitropolitul Olteniei și Decanul Facultății de Teologie din Craiova, prezent la ora depunerii jurământului la lucrările Sfântului Sinod de la Palatul Patriarhiei. Părintele profesor i-a îndemnat pe tinerii absolvenți ca în activitatea viitoare să aibă permanent în față modelul și învățătura Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

„Ați trecut un examen, dar în viața voastră vor urma examene mult mai grele, așa cum ne previne însuși Mântuitorul Iisus: În lume necazuri veți avea, dar îndrăzniți, Eu am biruit lumea(Ioan 16, 33). Dacă veți avea credință, dragoste și nădejdea că Dumnezeu vă este permanent alături, cu siguranță roadele ostenelilor vor fi bogate și benefice atât pentru comunitatea pe care o veți păstori cât și pentru slava Domnului nostru Iisus Hristos, care așteaptă de la noi să fim buni slujitori, buni iconomi ai Tainelor Sale. Ne rugăm Bunului Dumnezeu ca viață să vă fie plină de bucurii duhovnicești, iar în ziua când toți vom fi chemați în fața Tronului Ceresc, să auziți cuvintele Mântuitorului: Bine slugă bună și credincioasă, peste puține ai fost credincioasă, peste multe te voi pune; intră întru bucuria Domnului (Matei 25, 23)”, a încheiat părintele prof. Zamfir.

Comentarii Facebook


Știri recente