Teatru religios la Biserica Sfântul Silvestru din Capitală

Biserica ‘Sfântul Silvestru’ din Capitală a organizat duminică, 18 decembrie, un program de Crăciun, la care au participat copii de toate vârstele, dar și părinți sau bunici care au dorit să trăiască împreună bucuria Nașterii Domnului, vestită prin glasurile micilor artiști.

Ca și anul trecut, serbarea a debutat cu piesa de teatru ‘Nașterea Domnului’, preluată din volumul părintelui Vasile Nistor, intitulat ‘Teatru școlar pe teme religioase’, apărut la Editura ‘Sfântul Mina’. ‘Micii artiști, elevi din clasele a III-a și a IV-a ai Școlii generale nr. 23 – ‘Sfântul Silvestru’, sub îndrumarea profesorului lor de religie Cătălin Ciocan, care este și cântăreț al Bisericii ‘Sfântul Silvestru’, au încercat și au reușit o punere în scenă diferită de cea de anul trecut. Interpretarea unor personaje precum Fecioara Maria, dreptul Iosif, regele Irod, arhiereul Anna, cei trei magi Melchior, Gașpar și Baltazar, îngerii și păstorii, deși presărată uneori cu mici stângăcii, a produs emoții și a fost apreciată de aplauzele prelungite ale publicului spectator. În partea a doua a spectacolului, unii individual, alții în grupuri, copiii au cântat colinde și au recitat poezii specifice acestei perioade de sărbătoare. Încurajați de elanul celor care s-au pregătit pentru această serbare, unii dintre micii spectatori au intrat în scenă pentru a prezenta și ei, lângă bradul de Crăciun împodobit, câte o poezie sau un cântecel. Asistența a fost delectată și de o elevă care a cântat la nai’, a declarat pentru Ziarul Lumina părintele paroh Alexandru Gherasim.

Tot în cadrul programului, directorul Școlii generale nr. 23 – ‘Sfântul Silvestru’, prof. Aureliana Grama, prezentă la acest moment festiv alături de alți profesori și învățători ai școlii, a apreciat interpretarea micilor artiști, exprimându-și totodată surprinderea de a nu fi descoperit până acum că are în școală elevi atât de talentați. Apoi, părintele paroh Alexandru Gabriel Gherasim, pe lângă felicitările adresate tuturor celor care au contribuit la realizarea acestei serbări, a transmis un mesaj de suflet și pentru părinți și bunici, reiterând îndemnul, adresat de altfel în fiecare duminică și sărbătoare, de a-și aduce copiii – cât mai mulți și în mod constant – la catehezele organizate în Biserica ‘Sfântul Silvestru’, în cadrul programului ‘Hristos împărtășit copiilor’, care se desfășoară de două ori pe săptămână. ‘Pe lângă aplauzele generoase ale slujitorilor Bisericii ‘Sfântul Silvestru’, ale profesorilor și învățătorilor Școlii ‘Sfântul Silvestru’, ale părinților și bunicilor lor, dar și ale enoriașilor care au ținut să asiste la acest spectacol, cei mici au primit de sub brad câte o punguță de la Moșul și, prin mâinile preoților, binecuvântare și câte o iconiță a Nașterii Domnului. Înainte de a se îndrepta fiecare către a sa casă, cu toții, copii, tineri și vârstnici, au dat glas frumosului colind ‘O ce veste minunată”, a mai spus părintele paroh Alexandru Gherasim.

Comentarii Facebook


Știri recente