Teatru religios: ‘Cuvioasa Parascheva – Multmilostiva lui Dumnezeu, nemilostivită de oameni’, la Biserica de la Foișorul de Foc din București

La Biserica ‘Sfântul Pantelimon’ de la Foișorul de Foc din București s-a prăznuit joi, 14 octombrie, cel de-al doilea hram închinat Sfintei Cuvioase Parascheva, informează ‘Ziarul Lumna’.

Trupa de teatru pentru copii Ateneu a interpretat piesa de teatru religios ‘Cuvioasa Parascheva – Multmilostiva lui Dumnezeu, nemilostivită de oameni’.

Evenimentele la biserica de la Foișorul de Foc au început miercuri, 13 octombrie, cu săvârșirea Vecerniei, a Acatistului Cuvioasei Parascheva și a Litiei. Credincioșii s-au închinat la moaștele Sfântului Pantelimon, dar și la racla cu veșmântul Cuvioasei Parascheva.

După slujba Litiei, a avut loc premiera scenetei ‘Cuvioasa Parascheva – Multmilostiva lui Dumnezeu, nemilostivită de oameni’, realizată de părintele Bogdan-Aurel Teleanu și interpretată de către copiii care participă la orele de cateheză ‘Hristos împărtășit copiilor!’. ‘Prin piesa de teatru religios am dorit să punem în poveste viața Cuvioasei Parascheva, o picătură din ceea ce constă sfințenia ei. Sceneta ‘Cuvioasa Parascheva – Multmilostiva lui Dumnezeu, nemilostivită de oameni’ este o metaforă, care încearcă să repună la loc de cinste milostenia în societatea noastră, milostenie care vedem că din ce în ce mai mult este înlocuită de cinismul modern. Titlul este un joc de cuvinte, pe cât de adevărat, pe atât de profund, întrucât Maica noastră Parascheva ne-a învățat să fim milostivi, deși mulți dintre cei cărora le-a făcut bine s-au arătat nemilostivi. Exemplul pe care îl dă Cuvioasa Parascheva este de extremă actualitate pentru creștinii de astăzi. Ea a făcut din virtutea milosteniei un principiu de viață vital pentru ea’, a declarat părintele Bogdan-Aurel Teleanu.

Comentarii Facebook


Știri recente