Teatru organizat de „Societatea Ortodoxă Națională a femeilor române din Craiova” la penitenciarul de minori și tineri

Trupa Teatrului „Colibri” din Craiova susține astăzi, 26 noiembrie, la penitenciarul de minori din municipiu, piesa „Mizerabili Mon Amour”, o interpretare scenică a romanului „Ai toată viața înainte”, de Romain Gary , informează Radio TRINITAS.

Spectacolul este organizat la inițiativa „Societății Ortodoxe Naționale a femeilor române din Craiova” și urmărește promovarea unor modele adevărate de viață în rândul deținuților, prin întoarcerea la iubire și credință.

Piesa este o transpunere scenică a romanului „Ai toată viața înainte”, de Romain Gary , cu inserții din Mizerabilii de Victor Hugo, în fapt o propunere făcută tinerilor lumii de azi, născută din convingerea că ei au mare nevoie de modele adevărate, de întoarcerea la credință și iubire. De altfel, pe marginea acestei teme vor avea loc dezbateri cu tinerii deținuți, la finalul spectacolului de teatru. Evenimentul de la „Penitenciarul de minori și tineri” face parte dintr-un program mai amplu derulat de „Societătea Ortodoxă Națională a femeilor române din Craiova” în această unitate de detenție, prin care se urmărește acordarea de sprijin pentru reintegrarea socială a tinerilor și minorilor deținuți, întărirea credinței prin promovarea valorilor morale creștin ortodoxe în rândul acestora.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…