Te Deum prilejuit de împlinirea a doi ani de la alegerea Preafericitului Părinte Daniel în scaunul de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române

Preafericitul Părinte Daniel împlinește astăzi, 12 septembrie, doi ani de la alegerea în scaunul de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române. Cu acest prilej, la Mănăstirea Miclăușeni a fost săvârșită o slujbă de Te Deum, la care a participat un impresionant sobor de ierarhi, preoți și diaconi, informează Radio TRINITAS.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a evocat momentul alegerii celui de al șaselea Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române. Înaltpreasfinția Sa a evidențiat și activitatea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în decursul celor doi ani de activitate. Activitatea Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a luat amploare, atât la nivel național, cât și la nivelul credincioșilor din diasporă, a mai menționat Înaltpreasfințitul Teofan. În finalul cuvântului de învățătură, Înaltpreasfințitul Teofan a transmis Preafericirii Sale un mesaj de felicitare și binecuvântare.

La acest moment aniversar, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a mulțumit Bunului Dumnezeu pentru toate binefacerile de care l-a învrednicit. De asemenea, Preafericirea Sa a vorbit și despre rolul vizitei canonice în Mitropolia Moldovei și Bucovinei, derulată în cursul acestei săptămâni.

Comentarii Facebook


Știri recente