Te Deum pentru aniversarea a 85 de ani de Patriarhat, la Catedrala Mitropolitană din Sibiu

Cu prilejul aniversării a 85 de ani de la ridicarea Bisericii Ortodoxe Române la rangul de Patriarhie, la Catedrala Mitropolitană „Sfânta Treime” din Sibiu, a fost oficiată astăzi, 4 februarie, slujba de Te Deum de către Preasfințitul Părinte Andrei Făgărășanul, împreună cu un sobor de preoți si diaconi.

Preasfinția Sa a subliniat importanța evenimentului: „Am înălțat astăzi rugăciunile de mulțumire către Preabunul și Înduratul Dumnezeu că ne-a învrednicit să serbăm cei 85 de ani de Patriarhat în Biserica noastră strămoșească Română. I-am pomenit pe patriarhii României: Miron, Nicodim, Justinian, Justin și Teoctist, care au adus o contribuție Bisericii noastre strămoșești, la zidirea ei și la propovăduirea cuvântului lui Dumnezeu. În același timp, am înălțat rugăciuni pentru cei care conduc astăzi Biserica noastră străbună: Preafericitul Părintele nostru Daniel, Sfântul Sinod a Bisericii noastre, iar noi cei din țara Ardealului, pentru Înaltpreasfințitul Părintele nostru Laurențiu și pentru toți ierarhii, clericii și credincioșii Mitropoliei Ardealului”.

După slujba de Te Deum a fost oficiată și slujba parastasului în memoria vrednicilor de pomenire, Patriarhii Bisericii Ortodoxe Române și a Mitropoliților Ardealului, ne informează Radio TRINITAS.

Comentarii Facebook


Știri recente