TE DEUM LA ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI

Biroul de Presă al Patriarhiei Române ne informează:

Potrivit tradiției bisericești, la 1 Decembrie, Ziua Națională a României, în toate catedralele eparhiale, bisericile parohiale și de la mânăstiri din țară și străinătate, precum și în paraclisele școlilor de teologie ortodoxă va fi oficiată slujba de Te Deum și vor fi pomeniți eroii neamului românesc care au înfăptuit unitatea națională a românilor în anul 1918.

La Catedrala patriarhală, slujba de Te Deum va fi oficiata de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, la orele 12.00, după oficierea Sfintei Liturghii.

În aceeași zi, în București, la Monumentul Eroilor Militari Români din Parcul Tineretului (orele 8.00) și la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol (orele 9.00) vor fi oficiate slujbe de pomenire a eroilor români care au luptat pentru apărarea țării, credinței, libertății, unității și demnității naționale.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Ortodoxia românească în Canada

De Ziua Canadei (1 iulie), prezentăm principalele date despre prezența ortodocșilor români în această țară. Peste o cincime din populația Canadei este sosită în această țară prin imigrație. La recensământul din 2016, aproape un sfert…