Te Deum la Sibiu pentru Mitropolitul Ardealului

Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului a împlinit marți, 12 octombrie, 63 de ani. La acest moment aniversar, preoții și angajații administrației Centrului Eparhial al Sibiului, profesorii și studenții Facultății de Teologie „Andrei Șaguna” au participat la o slujbă de Te Deum, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Transilvania. Deși, Înaltpreasfințitul Laurențiu face parte, în aceste zile, din delegația Patriarhiei Române la sărbătorile Patriarhiei Georgiei și nu a fost prezent la slujba de marți, momentul a fost unul festiv, dar și duhovnicesc, rugăciunile înălțate mulțumind lui Dumnezeu pentru toate realizările și împlinirile în toți anii în care ierarhul a păstorit credincioșii din Ardeal. Slujba de Te Deum a fost oficiată în Catedrala mitropolitană din Sibiu, de Preasfințitul Andrei Făgărășanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, înconjurat de un sobor de preoți consilieri, profesori la facultatea amintită și un arhidiacon.

Vrednic păstor în Ardeal

Cuvântul festiv a fost rostit de pr. prof. dr. Aurel Pavel, prodecanul Facultății de Teologie din Sibiu, care a subliniat chemarea din partea lui Dumnezeu pe care o au conducătorii spirituali ai poporului român. „Pentru Arhiepiscopia Sibiului și mai ales pentru facultatea noastră, Dumnezeu a dăruit de-a lungul istoriei oameni care au purtat cu demnitate renumele acestei instituții de învățământ superior. Înalt Preasfințitul Mitropolit Laurențiu nu este mai prejos decât înaintașii săi. Și aceasta o spunem văzând realizările Înalt Preasfinției Sale. Nici nu dorim să fim mai prejos, pentru a nu fi noi mai prejos. Fiecare dintre noi, la locul său de activitate, se consideră un trimis al lui Dumnezeu și se străduiește din toate puterile să se ridice la chemarea avută, în această organizare eparhială”, a spus părintele Pavel.

La final, Preasfințitul Andrei Făgărășanul a mulțumit tuturor pentru participarea la slujba festivă oficiată pentru Părintele Mitropolit.

Comentarii Facebook


Știri recente