Te Deum la Mănăstirea Sihăstria la sosirea Patriarhului României

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a ajuns în această seară, în jurul orelor 20:00, la Mănăstirea Sihăstria din județul Neamț. În Biserica „Sfânta Cuvioasă Theodora de la Sihla” a fost oficiată o slujbă de Te Deum de către Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Preafericirea Sa a fost însoțit de IPS Vasilios de Elassona, IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, IPS Andrei, Arhiepiscopul Alba Iuliei, PS Ambrozie, Episcopul Giurgiului, și de PS Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, informează ‘Ziarul Lumina’. La poarta mănăstirii, Patriarhul României a fost întâmpinat de Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop- vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, de arhim. Victorin Oanele, starețul acestei așezări monahale, de preoții mai multor parohii din Arhiepiscopia Iașilor, de viețuitorii Sihăstriei, de credincioși și de elevi ai Seminarului Teologic Liceal Ortodox ‘Veniamin Costachi’ de la Mănăstirea Neamț. La final, părintele stareț Victorin Oanele și-a exprimat bucuria pentru faptul că Părintele Patriarh Daniel a ajuns în mănăstirea de metanie pentru a lua parte la marcarea a 20 de ani de când ieroschimonahul Paisie Olaru a trecut la cele veșnice.

Preafericitul Părinte Daniel a remarcat în cuvântul pe care l-a rostit că părintele Paisie Olaru este rugător pentru noi în ceruri. ‘Cei care s-au rugat mult în timpul vieții lor și L-au iubit pe Hristos au mărturisit pe Preasfânta Treime, și în cer se vor ruga împreună cu îngerii și vor lăuda pe Dumnezeu. Am venit aici cu IPS Teofan, dar și cu IPS Vasilios, care a devenit un prieten al Bisericii noastre Ortodoxe. Vă mulțumim pentru cuvântul de bun venit pe care ni l-ați adresat și dorim ca pentru rugăciunile tuturor sfinților monahi, ocrotitori ai mănăstirilor, să vă dăruiască Preasfânta Treime bucuria comuniunii cu sfinții și bucuria simțirii ajutorului lor în viața noastră’, a spus Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

La final, Patriarhul României a mulțumit părintelui stareț arhim. Valerian Oanele pentru cuvântul de bun venit.

Părintele Paisie Olaru a fost unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați duhovnici ai Mănăstirii Sihăstria, vatra monahală unde Părintele Patriarh Daniel a intrat în monahism în anul 1987.

Comentarii Facebook


Știri recente