Te Deum la începutul noului an universitar al Facultății de Teologie „Dumitru Stăniloae” din Iași

Studenții Facultății de Teologie „Dumitru Stăniloae”, din Iași au început un nou an universitar. Momentul a fost marcat astăzi, 27 septembrie, printr-o slujbă de Te Deum, oficiată în capela facultății, informează Radio TRINITAS.

La final, părintele profesor Ion Vicovan, Prodecanul Facultății de Teologie „Dumitru Stăniloae”, din Iași, i-a încurajat pe studenți și le-a vorbit despre misiunea lor: „Acolo unde este Dumnezeu și harul Său nici un lucru nu este greu. De aceea, în tradiția noastră orice activitate începe cu o rugăciune, cu atât mai mult când este vorba de începerea unui nou an universitar. Ne-am rugat Părintelui ceresc care este izvorul înțelepciunii, să vă înțelepțească, Părintelui ceresc care este Atotputernic să vă dea puterea de a munci și de a învăța tot ceea ce este bun și folositor. De asemenea, ne-am rugat ca Dumnezeu să vă ajute să treceți peste lucrurile mărunte și ușoare ale tinereții, pentru că menirea voastră, ca și a noastră a fiecărui creștin în general este să vă ridicați deasupra acestora și să tindeți spre Împărăția lui Dumnezeu”.

Binecuvântarea noului an universitar va avea loc, la Centrul Eparhial, pe 15 octombrie, în prezența ierarhilor care vor participa la sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva.

Comentarii Facebook


Știri recente