Te Deum la începutul anului bisericesc, în Catedrala Patriarhală

În Biserica Ortodoxă a început astăzi, 1 septembrie, anul nou bisericesc. Cu această ocazie, în prezența Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și a unor membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, la Catedrala Patriarhală, a fost oficiată Slujba Te Deum-ului de către Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul, Episcop Vicar Patriarhal.

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române i-a binecuvântat, cu acest prilej, pe credincioși și le-a urat mulți și binecuvântați ani: „Astăzi este începutul anului bisericesc, așa cum s-a văzut și din rugăciunile care s-au rostit aici, în fața sfântului altar, și în aceiași zi de 1 septembrie serbăm prăznuirea Sfântului Cuvios Dionisie Exiguul, Cel Smerit, Cel Mic, cum s-a numit pe sine însuși. Noi, în septembrie serbăm roadele darurilor Duhului Sfânt în viața noastră, dar și începutul unui urcuș duhovnicesc prin sfintele sărbători, prin sfintele rugăciuni ale bisericii, așa cum frumos a fost spus în cuvântul Înaltpreasfințitului Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, pentru care îi mulțumim. Vă dorim tuturor ani mulți și binecuvântați, tuturor ierarhilor, clerului și credincioșilor. Ne rugăm lui Dumnezeu ca fiecare an să fie pentru noi un an de binecuvântare, chiar dacă trecem prin greutăți, acestea trebuie să ne apropie mai mult de El, să ne înnoim duhovnicește spre slava lui Dumnezeu și spre a noastră mântuire. Să trăiți întru mulți și binecuvântați ani. La mulți ani”, informează Radio TRINITAS.

După oficierea Slujbei de Te Deum, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a citit cuvântul Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, pregătit cu prilejul începutului anului nou bisericesc, intitulat „Anul bisericesc – Timpul Mântuirii”. Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, nu a fost prezent la eveniment din cauza unor probleme care l-au reținut la Sibiu. „Am cerut Înaltpreasfințitului Mitropolit Laurențiu al Ardealului să pregătească un scurt cuvânt pentru astăzi. L-a pregătit, dar pentru că probleme urgente l-au reținut la Sibiu, citim noi acest cuvânt. I-am cerut această prezentare a zilei de astăzi întrucât este și profesor de Liturgică la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Andrei Șaguna” din Sibiu’, a mai spus Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Comentarii Facebook


Știri recente