Te Deum la Catedrala Patriarhală

La Catedrala Patriarhală, în această dimineață, începând cu orele 8:30, s-a oficiat slujba Te Deumului de către Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în prezența membrilor Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Slujba de Te Deum a fost oficiată pentru ședința anuală a Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Bucureștilor, ședință ce se va desfășura începând cu orele 9:30 în Sala Sinodală din Reședința Patriarhală.

Conform articolelor 90 și 91 din Statutului pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române, Adunarea eparhială este organismul de conducere deliberativ pentru următoarele domenii de activitate bisericească: administrativ, cultural, social-filantropic, economic și patrimonial. Este formată din 30 de reprezentanți ai clerului și ai credincioșilor mireni (10 preoți și 20 de mireni) aleși pe o perioadă de 4 ani, după cum ne informează Biroul de Presă al Patriarhiei Române.

Comentarii Facebook


Știri recente