Te Deum în catedralele ortodoxe române și Ședința solemnă a Permanenței Consiliului Național Bisericesc la aniversarea a 85 de ani de la ridicarea Bisericii Ortodoxe Române la rangul de Patriarhie

Joi, 4 februarie 2010, la aniversarea a 85 de ani de la ridicarea Bisericii Ortodoxe Române la rangul de Patriarhie prin Hotărârea Sfântului Sinod din 4 februarie 1925 și confirmată prin Decretul regal din 25 februarie 1925, în toate catedralele ortodoxe române din țară și străinătate va fi oficiată slujba de Te Deum ca mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru realizarea acestui act istoric de demnitate și prestigiu din viața Bisericii noastre. Te Deum-ul va fi urmat de slujba de pomenire a adormiților întru fericire patriarhi ai Bisericii Ortodoxe Române trecuți la Domnul, Miron Cristea, Nicodim Munteanu, Justinian Marina, Iustin Moisescu și Teoctist Arăpașu.

La Patriarhia Română, aniversarea a 85 de ani de la ridicarea Bisericii Ortodoxe Române la rangul de Patriarhie va fi marcată – în ziua de 4 februarie 2010 – printr-o Ședință solemnă a Permanenței Consiliului Național Bisericesc care va avea loc, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în Sala Sinodală din Reședința patriarhală, de la orele 10.00. Cu acest prilej, Părintele Dr. Florin Șerbănescu, Consilier patriarhal coordonator al Sectorului patrimoniu cultural, va susține o prelegere despre contextul istoric, înfăptuirea și însemnătatea ridicării Bisericii Ortodoxe Române la rangul de Patriarhie.

În continuare, de la orele 12.00, în Catedrala patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va oficia slujba de Te Deum și va înălța o rugăciune de pomenire pentru patriarhii Miron Cristea, Nicodim Munteanu, Iustin Moisescu și Teoctist Arăpașu la mormintele lor din Catedrala patriarhală. La aceiași oră, va fi săvârșită o slujbă de pomenire și pentru patriarhul Justinian Marina la mormântul său din biserica mănăstirii Radu Vodă din București.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE

Comentarii Facebook


Știri recente