Te Deum de Anul Nou

Întrucât sărbătoarea bisericească de la 1 ianuarie care este și începutul anului civil, trebuie primită cu bucurie duhovnicească, la sfârșitul Sfintei Liturghii a Sfântului Vasile cel Mare săvârșită astăzi 1 ianuarie 2013, a fost oficiată slujba Tedeum-ului, așa cum se procedează la nivel panortodox și cum prevăd îndrumările tipiconale.

Slujba Te Deum-ului a fost săvârșită de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în prezența a sute de credincioși.

La 1 ianuarie Biserica sărbătorește Tăierea împrejur cea după Trup a Domnului și Sf. Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…