Târosirea noii biserici din Parohia Drăgoteni, Protopopiatul Beiuș

În Duminica a treia după Rusalii, 13 iunie 2010, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, se va afla în vizită pastorală în mijlocul preoților și credincioșilor din cadrul Protopopiatului Beiuș.

Cu acest prilej, Preasfinția Sa va oficia slujba de târnosire a noii biserici cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Parohia Drăgoteni, urmată de săvârșirea Sfintei Liturghii, în sobor de preoți și diaconi, informează Biroul de Presă al Episcopiei Oradiei. În cadrul slujbei, Preacucernicul Părinte paroh Ioan Vasile Tirean va fi distins cu rangul de iconom-stavrofor, pentru întreaga lucrare pastoral-misionară desfășurată în parohie, cât și pentru strădaniile depuse în vederea ridicării și înfrumusețării lăcașului de cult.

Zidirea lăcașului s-a făcut între anii 1995-2010 prin purtarea de grijă a părintelui paroh, ajutat îndeaproape de membrii Consiliului și Comitetului parohial, dar mai ales prin dărnicia și jertfelnicia bunilor credincioși, fiind împodobit cu toate cele necesare săvârșirii sfintelor slujbe. De asemenea, curtea exterioară a bisericii a fost pavată și împrejmuită cu gard, ridicându-se și o troiță în memoria eroilor din localitate căzuți la datorie în cele două războaie mondiale.

Comentarii Facebook


Știri recente