Târnosirea unui nou paraclis în Capitală

Sute de credincioși bucureșteni au participat, astăzi, 8 septembrie, la sfințirea paraclisului Parohiei „Sfântul Cuvios Daniil Sihastrul” din București. Slujba de târnosire a paraclisului parohiei, lăcaș de cult ce îi are ca ocrotitori pe Cuviosul Daniil Sihastrul și pe Sfântul Voievod Ștefan cel Mare, a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

După cum informează TRINITAS TV, Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul a oficiat apoi și Sfânta Liturghie, în biserica mare a parohiei, și a ținut un cuvânt de învățătură: „Maica Domnului a fost fiica a doi bătrâni, Ioachim și Ana, care pentru vrednicia la care i-a ridicat pe ei Dumnezeu, ca din coapsele lor să se nască cea ce va fi Chivotul cel Sfânt, cea care prin smerenia ei va accepta ca să se înceapă lucrarea de mântuire a neamului omenesc prin Întruparea Fiului lui Dumnezeu, sunt pomeniți la fiecare sfântă slujbă atunci când se face otpustul”.

Despre istoricul parohiei a oferit mai multe detalii pentru Radio TRINITAS, părintele Mihai Aldea, parohul Bisericii „Sfântul Cuvios Daniil Sihastrul”: „Locul de construcție a fost dat de către primărie, iar în 2003 când s-a obținut autorizația de construcție a avut loc înființarea propriu-zisă a parohiei. Paraclisul a fost ridicat atunci când zidurile bisericii mari au fost prea mari ca să mai păstrăm biserica mică din interior. În 2005 a început ridicarea paraclisului, pentru care s-a depus multă”.

Comentarii Facebook


Știri recente