Târnosirea primei biserici ortodoxe din Parohia Peciu Nou

Credincioșii Parohiei Peciu Nou, din Protopopiatul Timișoara I, vor sărbători duminică, 21 octombrie 2012, sfințirea bisericii parohiale cu hramul Adormirea Maicii Domnului. Cu acest prilej, va fi prezent în mijlocul lor Preasfințitul Paisie Lugojanul, Episcop- vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, care va oficia Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie.

Evenimentele prilejuite de sfințirea sfântului lăcaș vor debuta duminică la ora 8:30 cu întâmpinarea ierarhului și a oficialităților locale și județene. Apoi, de la ora 9:00, Preasfințitul Paisie Lugojanul va săvârși slujba de târnosire, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi de la mai multe parohii și mănăstiri din cuprinsul eparhiei, iar de la 10:00 va oficia Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. La sărbătoare, alături de localnici sunt așteptați credincioși din satele învecinate, precum Șag, Parța, Cebza, Giulvăz și Petroman, dar și din Timișoara.

Lucrări de construcție ce au durat 21 de ani

Piatra de temelie a bisericii parohiale a fost pusă în anul 1991 de către Înalt Presfințitul Nicolae, Mitropolitul Banatului. Lucrările de construcție au fost demarate în timpul păstoririi preotului Pavel Constantin Rusalin și au fost continuate din anul 2004 sub îndrumarea și atenta supraveghere a preotului Tiberiu Benescu, în timpul căruia au avansat încurajator. În prezent, lucrările de construcție continuă, fiind executate finisaje interioare și exterioare, lucrări de pardosire și tencuire, urmând a fi realizată și pictura murală a bisericii. Biserica din satul timișean Peciu Nou deservește nevoile spirituale a 677 familii cu 1.808 credincioși.

Comentarii Facebook


Știri recente