Târnosirea noii biserici din parohia Sânpetru, județul Hunedoara

În Duminica a XX-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei a poposit în satul Sânpetru (județul Hunedoara) pentru a oficia Sfânta Liturghie și Slujba de târnosire a bisericii zidită din temelie în cinstea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, informează Secretar Eparhial, Arhid. Cristian Dinculeană.

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din satul Sânpetru, Protopopiatul Hațeg a fost zidită din temelie în perioada 200-2010, prin osteneala preotului paroh Ceuță Flavius Ioan, sprijinit de oficialitățile locale și enoriașii parohiei.

Truda tuturor celor implicați în construcția bisericii timp de 10 ani a fost încununată în momentul finalizării lucrărilor. Biserica este construită în formă de corabie, având fundația de piatră și beton. În interior biserica este împodobită cu mobilier sculptat, iar pardoseala este acoperită cu parchet de lemn. De asemenea curtea bisericii a fost împrejmuită cu gard din fier și beton.

Inițiativa locuitorilor din satul Sânpetru de a construi o biserică nouă este demnă de apreciat în condițiile în care satul este format din numai 54 de familii ortodoxe.

Comentarii Facebook


Știri recente