Târnosirea Mănăstirii Înălțarea Sfintei Cruci din comuna Mălaia, județul Vâlcea

Sâmbătă, 3 noiembrie 2012, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, împreună cu un ales sobor de ierarhi, preoți și diaconi, va oficia Sfânta Liturghie și târnosirea bisericii cu hramul „Înălțarea Sfintei Cruci” și „Sfântul Mc. Ioan Rusul” de la Mănăstirea Mălaia, comuna Mălaia, județul Vâlcea, după cum informează arhiram.ro.

La acest eveniment sunt invitați să participe reprezentanți ai administrației de stat, locale și centrale, personalități ale vieții culturale vâlcene, preoți, monahi, monahii și credincioși din parohiile vecine, din țară și din străinătate.

Credincioșii prezenți la sărbătoare se vor putea închina la Moaștele Sfântului Grigorie Decapolitul aduse de la Mănăstirea Bistrița Olteană.

Mănăstirea „Înălțarea Sfintei Cruci”, se află pe DN7 – Râmnicu Vâlcea – Sibiu, ramificație la stânga de la Brezoi spre Voineasa (DJ 7A), în comuna Mălaia, pe frumoasa și pitoreasca Vale a Lotrului, situată la altitudinea de circa 700 m.

Piatra de temelie pentru noua biserică a mănăstirii de maici cu Hramurile „Înălțarea Sfintei Cruci” și „Sfântul Mc. Ioan Rusul” a fost pusă la data de 12 iunie 2012, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, de către Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Ctitorii mănăstirii sunt Preotul Ioan Comăneci cu familia, împreună cu sponsorul principal Frank Timiș. Ansamblul mănăstiresc de la Mălaia cuprinde biserica mare și un arhondaric pe două nivele cu 25 de chilii.

Biserica este în formă de cruce bizantină, cupridvor, având lungimea de 37 m. Planul și arhitectura mănăstirii au fost realizate de Părintele Ioan Comăneci. Echipa de constructori a fost formată din viețuitori ai Mănăstirilor „Sfinții Trei Ierarhi” de la Gruiul Lupului și „Pogorârea Duhului Sfânt” de la Blănoiu sub coordonarea Pr. Ioan Comăneci. Stareța mănăstirii este monahia Ioana Roznov și are în păstorire o obște de 7 maici.

Comentarii Facebook


Știri recente

25 de citate pro-viață de la Patriarhul Daniel

În preajma Bunei Vestiri, când sărbătorim Întruparea Mântuitorului în pântecele Fecioarei Maria și participăm la marșurile pentru viață organizate în numeroase localități din România și Republica Moldova, Basilica.ro prezintă 25 de citate pro-viață de la…