Târnosirea bisericii parohiei Timișoara Nord

De sărbătoarea „Sfinților Împărați Constantin și Elana”, la 21 mai 2012, Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, episcop – vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, a oficiat slujba de târnosire a bisericii parohiei Timișoara – Nord, cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” din campusul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului (USAMVB). La slujbă au participat numeroși enoriași ai parohiei nou- înființate, precum și studenți și profesori de la universitatea timișoreană.

După slujbă, Preasfințitul Paisie Lugojanul, în conjurat de un sobor de preoți și diaconi a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. Răspunsurile liturgice au fost date de corul parohiei, format din studenți și absolvenți ai facultății de Teologie din Timișoara, foști elevi ai părintelui paroh Nicolae Belean, profesor de muzică bisericească. În final, după cum ne informează George Giurgiu, Ierarhul a transmis părintelui paroh Nicolae Belean, precum și tuturor ostenitorilor și binefăcătorilor sfântului lăcaș, binecuvântarea și felicitările Înalt Preasfințitului Părinte Mitropolit Nicolae al Banatului, încredințându-i totodată, de sprijinul și dragostea părintească a Întâistătătorului eparhiei.

Biserica cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” a parohiei Timișoara Nord a fost construită între anii 2007- 2012 pe un teren pus la dispoziție de conducerea Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului. Piatra de temelie a bisericii a fost pusă de Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, la 2 mai 2007. Sfântul lăcaș deservește nevoile spirituale ale credincioșilor din această zonă a orașului, precum și ale studenților și profesorilor de la universitatea din Calea Aradului.

Încă de la înfințarea parohiei, din anul 2007, părintele paroh Nicolae Belean s-a bucurat de sprijinul și ajutorul financiar al universității, un rol deosibit avându-l prof. univ. dr. Alexandru Moisuc, rector al USAMVB Timișoara, și prof. univ. dr. Aurel Lăzureanu, decanul Facultății de Horticultură și Silvicultură.

Comentarii Facebook


Știri recente