Târnosirea Bisericii Parohiei „Stâlpu II – Gară” din Buzău

Biserica-paraclis din Parohia „Stâlpu II – Gară”, județul Buzău, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” a fost târnosită astăzi, 12 decembrie. Slujba de sfințire a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, informează TRINITAS TV. Înaltpreasfinția Sa a oficiat apoi, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, și Sfânta Liturghie, în locul amenajat în vecinătatea lăcașului de cult.

Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei a îndemnat pe credincioșii parohiei să-l sprijine pe preotul paroh ca să-și poată face datoria de bun gospodar și de păstor sufletesc.

Parohia buzoiană „Stâlpu II – Gară”, desprinsă din „Parohia Stâlpu I”, a fost înființată la începutul acestui an, construirea lăcașului de cult începând în primăvară. Pentru întreaga activitate depusă, părintele paroh a primit, cu prilejul târnosirii paraclisului, rangul de sachelar.

Biserica-paraclis va fi împodobită cu pictură în tehnica fresco, iar curtea lăcașului va fi reamenajată. În viitorul apropiat vor fi demarate și lucrările de construire a bisericii mari.

Comentarii Facebook


Știri recente