Târnosirea bisericii Parohiei Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil și Sf. Mare Mucenic Gheorghe din orașul Pucioasa, jud. Dâmbovița

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscop Târgoviștei, a târnosit, duminică, 11 noiembrie 2012, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, biserica Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil și Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din orașul Pucioasa, județul Dâmbovița. La evenimentul duhovnicesc a participat un mare număr de credincioși din orașul Pucioasa și din împrejurimi, dar și oficialități naționale, județene și locale, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon a vorbit despre rolul pe care sfințirea unei biserici îl are pentru viața parohială, deoarece concentrează solidaritatea credincioșilor, amplifică comuniunea lor și se constituie într-un reper spiritual central pentru toți enoriașii. Înaltul Ierarh a subliniat și faptul că osteneala și darurile care au înlesnit ridicarea acestei biserici, reprezintă un model de solidaritate creștină, de unitate a poporului lui Dumnezeu, pentru depășirea provocărilor timpului nostru, a necazurilor și a greutăților de tot felul, care trebuie să se manifeste și pe viitor.

Această biserică parohială a fost înălțată, în ultimii câțiva ani, din inițiativa și cu binecuvântarea Înaltpreasfinției Sale și prin contribuția și străduința multor generoși sponsori, cu sprijinul autorităților locale și a credincioșilor din Pucioasa.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…