Târnosirea bisericii Parohiei Sarmizegetusa, prot. Hațeg

Credincioșii din satul Breazova, filie a parohiei Sarmizegetusa din Protopopiatul Hațeg, au avut deosebita bucurie de a avea în mijlocul lor, în Duminica a IV-a după Rusalii, pe Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei. Preasfinția Sa a oficiat slujba de târnosire a sfântului lăcaș cu hramul Sfântul Apostol Toma, după cum ne informează parohul bisericii, părintele Sorin Popescu.

Lăcașul de cult a fost construit în anul 1882, în formă de corabie, cu sprijinul credincioșilor din parohie, care odată cu trecerea timpului a ajuns într-o avansată stare de degradare. În cei 7 ani de slujire preotul paroh Sorin Popescu a reușit cu sprijinul Consiliului Județean, al Primăriei Sarmizegetusa și al credincioșilor din sat să o renoveze interior și exterior, să o înfrumusețeze cu mobilier din lemn sculptat și cu obiecte liturgice noi.

La acest eveniment au participat și cei care au susținut financiar lucrările de restaurare a sfintei biserici, Președintele Consiliului Județean, d-nul Mircea Ioan Moloț și Primarul Comunei Sarmizegetusa, d-nul Mihai Cornel Todoni, alături de un număr mare de credincioși din comună, deși satul Breazova are doar 35 de familii ortodoxe.

După slujba de târnosire a sfintei biserici a urmat Sfânta Liturghie oficiată de către Preasfințitul Părinte Episcop Gurie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi în această biserică nou târnosită.

Bucuria a fost deplină pentru întreaga parohie întrucât Preasfințitul Părinte Gurie a fost întâmpinat și de credincioșii din Sarmizegetusa unde a sfințit o placă comemorativă la împlinirea a 100 de ani de la zidirea sfintei biserici din această localitate. Pentru munca depusa în parohie la cele două sfinte biserici preotul Sorin Popescu a fost ridicat de către Preasfințitul Părinte Episcop Gurie la rangul de iconom.

Comentarii Facebook


Știri recente