Târnosirea bisericii Parohiei Sadova Veche, județul Caraș-Severin

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din parohia Sadova Veche, județul Caraș – Severin, a fost târnosită în Duminica a III-a după Rusalii. Slujba a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, informează TRINITAS TV. Preasfinția Sa a oficiat apoi, împreună cu un sobor de preoți și diaconi și Sfânta Liturghie.

„Sadova Veche e o parohie cu credincioși puțini de pe Valea Timișului, Protopopiatul Caransebeș, dar iată o turmă mică, cu un preot debutant, dar foarte activ au reușit într-un timp record, nu numai să construiască această biserică, ci să o împodobească și cu o pictură foarte frumoasă. De aceea, se cuvine astăzi să-i felicităm pe toți ctitorii acestei biserici, preotul paroh, consiliul parohial și bineînțeles pe toți cei care s-au implicat la buna desfășurare a acestei manifestări spirituale”, a spus Preasfințitul Părinte Lucian.

Biserica parohială din Sadova Veche a fost construită între anii 1999 – 2000. Pictura lăcașului a fost finalizată anul trecut.

În cadrul Sfintei Liturghii părintele paroh Nicolae Lupulescu a fost hirotesit iconom, iar ctitorul bisericii domnul Rain Negoiță a primit ordinul eparhial „Crucea Episcop Elie Miron Cristea”, clasa a II-a pentru mireni.

Comentarii Facebook


Știri recente