Târnosirea bisericii Parohiei Livada, Protopopiatul Arad

În Duminica a XIII-a după Rusalii, 2 septembrie 2012, credincioșii Parohiei Livada, Protopopiatul Arad, au încununat prin slujba de târnosire lucrarea de edificare a bisericii parohiale purtând hramul ‘Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul’, înfăptuire spirituală și materială desfășurată pe parcursul a două decenii.

La invitația preotului paroh Florea Gomboș, IPS Timotei, Arhiepiscopul Aradului, cel care a și sfințit piatra de temelie a viitorului lăcaș și a coordonat întregul mers al lucrării prin vizite anuale și îndrumări date preotului paroh, a vizitat parohia, fiind întâmpinat la sosire de obștea vrednicilor enoriași, în frunte cu primarul comunei, Militon Șerb, și copii și tineri îmbrăcați în frumoase costume naționale, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

IPS Timotei a oficiat slujba de târnosire a noului lăcaș, urmată de Sfânta Liturghie arhierească.

În cuvântul părintesc de învățătură, chiriarhul a prezentat, într-o rezumare adecvată, învățătura despre Biserică, potrivit pericopelor zilei și ale târnosirii, subliniind, între altele, faptul că Biserica este trupul tainic al Domnului, iar credincioșii, alcătuirea acestuia.

‘Ca lăcaș și casă a lui Dumnezeu este temeluită pe piatra din capul unghiului, de care se va lovi sau va fi lovit cel ce nu o ia în seamă. Venirea Domnului este iminentă, spre a primi roada cuvenită a lucrării celor ce au fost tocmiți pentru paza viei, care este tot o icoană a Bisericii, în care Mântuitorul este vița, iar credincioșii mlădițele. Nimeni nu poate înstrăina via, pentru că Dumnezeu însuși veghează asupra ei și adevărații slujitori înșiși priveghează ca o chezășie pentru temeluirea Împărăției cerurilor’, a arătat Înalt Preasfinția Sa.

După otpustul Sfintei Liturghii, preotul paroh a prezentat ierarhului o succintă dare de seamă asupra întregului ansamblu al lucrărilor, adresând alese mulțumiri tuturor celor care au contribuit la edificarea, pictarea și înzestrarea bisericii, în mod deosebit Înalt Preasfinției Sale, pentru sprijinul și încrederea acordate.

Comentarii Facebook


Știri recente