Târnosirea bisericii Parohiei Cărbunari din Protopopiatul Oravița

În Duminica a VI-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor Parohiei Cărbunari din Protopopiatul Oravița. Cu acest prilej a oficiat slujba de târnosire a bisericii parohiale, după care a săvârșit, alături de un sobor de preoți și diaconi, Sfânta Liturghie, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat. La slujbă au participat tineri și copii înveșmântați în tradiționalele costume populare, autorități locale, precum și numeroși credincioși și credincioase din localitate și din împrejurimi. În cadrul Sfintei Liturghii, tânărul teolog Vali Ungar a fost hirotonit întru diacon, urmând ca săptămâna aceasta să fie hirotonit întru preot pe seama Parohiei Duleu din Protopopiatul Reșița.

‘Biserica parohială de aici a fost zidită în 1834, însă până astăzi nu a fost târnosită. De-a lungul timpului a fost binecuvântată de ierarhii Vârșețului și Caransebeșului, însă nu au fost așezate sfinte moaște în piciorul sfintei mese din această biserică. Astăzi, cu ajutorul lui Dumnezeu, am așezat sfinte moaște, și pe această cale se cuvine să-i felicităm pe toți ctitorii și binefăcătorii acestei biserici, pe părintele paroh și pe toți cei care s-au ostenit în ultimii patru ani cu înfrumusețarea și înnoirea acestui sfânt lăcaș. Și pentru că avem și o pictură nouă, pe care am binecuvântat-o astăzi, așadar, putem spune că biserica este gătită pentru a-L întâmpina așa cum se cuvine pe Mirele Bisericii, pe Domnul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos’, a arătat Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului.

‘Ziua de astăzi a fost pentru noi luminoasă și măreață, deoarece în mijlocul nostru a venit Preasfințitul Părinte Episcop Lucian spre a ne târnosi și sfinți biserica, binecuvântând lucrările de înfrumusețare efectuate în sfântul nostru lăcaș. Ne bucurăm de numărul mare de credincioși, care astăzi au fost de partea noastră, mai mult au venit chiar și din împrejurimi, voind să participe cu trup și suflet la sfințirea bisericii noastre’, a mărturisit pr. paroh Aldescu Cornel.

La final, toți credincioșii care s-au implicat în viața administrativă a Parohiei Cărbunari au primit, din partea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, acte de cinstire. Apoi, potrivit tradiției bisericii noastre, toți credincioșii prezenți au intrat în Sfântul Altar spre închinare.

Comentarii Facebook


Știri recente