Târnosirea bisericii parohiei brăilene Polizești

Noua biserică a parohiei brăilene Polizești a îmbrăcat haine de sărbătoare.După cum ne informează TRINITAS TV, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a târnosit ieri, 22 octombrie 2011, lăcașul de cult, împreună cu un sobor de preoți și diaconi și a oficiat și Sfânta Liturghie.

Înaltpreasfinția Sa a evidențiat importanța acestei zile pentru localitatea Polizești, poate ultima din județul Brăila care rămăsese fără biserică, după cum a spus Înaltpreasfințitul Părinte Casian.

Parohia Polizești numără în prezent 70 de familii. Biserica din comuna Stăncuța a fost ridicată pe locul unui alt lăcaș de cult, care a ars din temelii la sfârșitul secolului al XIX-lea.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…