Târnosirea bisericii parohiei Băuțarul Superior din Episcopia Caransebeșului

Situată în frumoasa vale a Bistrei, la granița cu județul Hunedoara, aproape de Porțile de fier ale Transilvaniei , parohia Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul din Băuțarul de Sus a îmbrăcat haine de sărbătoare.

În Duminica a noua după Rusalii, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian a poposit în mijlocul credincioșilor acestei parohii, pentru a târnosi biserica parohială cu hramul Sf. Ilie Tesviteanul, care a suferit ample lucrări de renovare și înfrumusețare. Biserica a fost construită în anul 1939 și a fost sfințită în anul 1987 de către Î.P.S. Nicolae Cornenanu, Mitropolitul Banatului.

Începând cu orele 9.00, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian a săvârșit slujba de târnosire a bisericii, după care a săvârșit dumnezeiasca Liturghie arhierească în foișorul din curtea bisericii, în cadrul căreia a hirotesit întru iconom-stavrofor pe părintele Puiu Ioan, parohul bisericii. Tot în cadrul Sf. Liturghii a fost hirotonit și teologul Sârbu Ioan ca diacon pe seama catedralei episcopale Învierea Domnului din Caransebeș.

În încheierea dumnezeieștii Liturghii, Ierarhul a ținut un bogat cuvânt de învățătură și a săvârșit slujba de sfințire a noului foișor de vară. Totodată, Chiriarhul a acordat acte de cinstire, ctitorilor și binefăcătorilor parohiei Ciortea, care s-au implicat activ în procesul de renovare a bisericii.

Toți credincioșii prezenți au intrat și s-au închinat în final înaintea Sfintei Mese, potrivit tradiției Bisericii noastre, după care au participat la agapa dragostei frățești, oferită de parohie cu prilejul acestui fericit eveniment.

Sursa: episcopiacaransebesului.ro

Comentarii Facebook


Știri recente