Târnosirea bisericii închinată Tuturor Sfinților din Cluj-Napoca

Înconjurat de un sobor numeros de preoți și diaconi, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, a săvârșit ieri, 19 iunie 2011, sfintele slujbe, începând cu ora 9.00, când a fost oficiată rânduiala târnosirii bisericii, urmată fiind de Sfânta Liturghie arhierească, informează radiorenasterea.ro. Ceremonia de sfințire a început printr-o procesiune în jurul bisericii, a continuat cu stropirea cu apă sfințită, ungerea cu Sfântul și Marele Mir și așezarea sfintelor moaște în piciorul sfintei mese din altar. Din sobor au făcut parte și vicarul administrativ al Arhiepiscopiei Clujului, pr. Iustin Tira, consilierul economic al eparhiei, pr. Gavril Vârva, protopopul de Cluj II, pr. Gheorghe Braica, pr. arhid. Claudiu Grama, consilier pe probleme de protocol. Răspunsurile au fost date de Grupul vocal „Sfântul Mare Mucenic Mina” format din studenți ai Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

Sute de credincioși au participat la sfintele slujbe prilejuite de târnosirea acestei noi biserici ortodoxe din Cluj-Napoca, la finalul cărora au avut ocazia, atât bărbații cât și femeile, să se închine în sfântul altar, fiind singura zi în care au acces în altar și femeile.

Pentru toți, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a adresat cuvinte duhovnicești în care a făcut o legătură între sfințirea bisericii și sfințirea vieții oamenilor: „Dacă idealul nostru, al tuturor, este să ajungem sfinți, ar trebui să dorim din tot sufletul lucrul acesta, pentru că Dumnezeu nu ne face sfinți cu de-a sila, sfințirea vieții noastre depinde de Dumnezeu, Care varsă harul Său în biserică, prin Sfintele Taine, dar depinde și de noi, dacă punem și noi umărul și încercăm să depășim toate răutățile și să ne sfințim viața”.

Comentarii Facebook


Știri recente