Târnosirea bisericii din parohia Recea Mică

De sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena, Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, a săvârșit începând cu orele 9:30, târnosirea bisericii cu hramul „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din parohia Recea Mică, protopopiatul Zalău și a săvârșit Sfânta Liturghie, informează episcopiasalajului.ro

Alături de Preasfinția sa au mai făcut parte din sobor majoritatea membrilor Permanenței Consiliului Eparhial al Episcopiei Sălajului, Preacucernicii Părinți Protopopi din Eparhie și alți preoți slujitori din parohiile învecinate.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, primarul comunei Vârșolț i-a acordat Preacucernicului Părinte Paroh Mihai Dobocan titlul de cetățean de onoare al comunei.

Parohia Recea Mică a fost înființată în anul 2006, părintele paroh Mihai Dobocan fiind primul preot al acestei comunități. Nefiind ridicată o biserică în sat, primele slujbe s-au săvârșit în școala dezafectată din localitate, iar în același an a fost sfințită de către Preasfințitul Părinte Petroniu piatra de temelie pentru un nou locaș de cult. Prin strădania celor 26 de familii și a celor 24 de văduvi din localitate precum și ale altor binefăcători, ridicarea locașului de cult a evoluat cu repeziciune, astăzi biserica îmbrăcând straie de sărbătoare pentru târnosire.

Comentarii Facebook


Știri recente