Târnosirea bisericii din Parohia Hurez, Protopopiatul Șimleu Silvaniei

În Duminica a XX-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Episcop Petroniu Florea s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Hurez, Protopopiatul Șimleu Silvaniei, unde, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în frunte cu protopopul locului, părintele Vasile Boșca, a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească, informează episcopiasalajului.ro. Slujba a avut o însemnătate deosebită în viața religioasă a comunității, cu atât mai mult cu cât Preasfințitul Părinte Petroniu a târnosit biserica parohială după finalizarea lucrărilor de renovare și consolidare, lucrări efectuate în cei peste 5 ani de păstorire în această parohie a părintelui paroh Dorin-Aurelian Hoca.

Locașul de cult din Parohia Hurez, care a primit hramul „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”, a fost zidit între anii 1940-1945, în formă de navă, pe locul unei alte biserici, de lemn, însă de la instalarea ca preot, în anul 2005, a părintelui Hoca au avut loc numeroase transformări, fiind efectuate importante lucrări de renovare atât în interiorul bisericii cât și în exterior.

La slujbă au fost prezenți atât membrii comunității cât și credincioși din parohiile învecinate, alături de oficialități locale.

Comentarii Facebook


Știri recente