Târnosirea Bisericii din Parohia Gârliște din Eparhia Caransebeșului

În Duminica a XIX-a după Rusalii, Biserica parohiei Gârliște din protopopiatul Oravița a fost târnosită, informează TRINITAS TV. Slujba de sfințire a lăcașului de cult și Sfânta Liturghie au fost oficiată de către Chiriarhul locului, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. Biserica datează din secolul al XIX-lea, iar în ultimul an și jumătate preotul paroh alături de credincioși au refăcut acoperișul bisericii, exteriorul locașului de cult și au recondiționat pictura din interior.

„Această Biserică, deși s-a construit în prima jumătate a secolului al XIX-lea, nu a fost târnosită până astăzi, 3 octombrie, anul mântuirii 2010. Așa a rânduit Dumnezeu ca noi, cei care formăm astăzi soborul de slujitori, să săvârșim această rânduială specială a Bisericii noastre și astăzi să târnosim Biserica dumneavoastră”, a spus Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotesit întru iconom pe părintele paroh, iar în încheiere a acordat acte de cinstire ctitorilor și binefăcătorilor Bisericii din Gârliște.

În numele autorității locale, a consiliului local, primarul comunei Goruia, de care aparține și satul Gârliște a oferit astăzi Preasfințitului Părinte Episcop Lucian titlul de cetățean de onoare al comunei. De asemenea, la căminul cultural din localitate ziua de sărbătoare a continuat cu un moment folcloric.

Comentarii Facebook


Știri recente