Târnosirea bisericii din Negoșina, jud. Buzău

Credincioșii din satul Negoșina, județul Buzău, au un nou lăcaș de cult. Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei a târnosit ieri, 23 octombrie 2011, biserica cu hramurile „Sfântul Ioan Gură de Aur” și „Sfânta Cuvioasă Teodora de la Sihla” împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Înaltpreasfinția Sa a oficiat apoi și Sfânta Liturghie.

Înaltpreasfinția Sa a evidențiat importanța acestui moment pentru credincioșii parohiei pe care i-a îndemnat să îl sprijine pe preotul lor în toate lucrările.

Ridicarea noii biserici a început în anul 2009, după cum ne informează TRINITAS TV.

La evenimentele religioase din această zi au participat credincioși din satul Negoșina dar și din alte localități. Atât preoții slujitori, cât și autoritățile locale au fost evidențiate pentru ducerea la bun sfârșit a lucrărilor la noul lăcaș de cult.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…