Târnosirea bisericii de la Schitul de Sus, județul Mehedinți

Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei se va afla duminică, 26 august 2012, în mijlocul credincioșilor din Parohia mehedințeană Izvorul Bârzii, informează site-ul episcopiaseverinului.ro.

Cu această ocazie, Preasfințitul Părinte Nicodim va târnosi biserica satului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Totodată, la evenimentul duhovnicesc din viața Parohiei Izvorul Bârzii va fi prezent și Mitropolitul Olteniei, Înaltpreasfințitul Irineu, însoțit de Preasfințitul Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Ceremoniile religioase vor începe dis-de-dimineață, în jurul orei 08:00, iar răspunsurile liturgice vor fi oferite de o parte din membrii Corului Kinonia, condus de Arhid. Adrian Mazilița.

Piatra de temelie a bisericii cu hramul „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” a fost pusă în anul 1994, cu binecuvântarea Î.P.S. Nestor Vornicescu, Mitropolitul Olteniei, de către Preasfințitul Părinte Damaschin Coravu Severineanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Craiovei.

Lucrările de construcție s-au realizat între anii 1994-2004 cu sprijinul Preacuviosului Părinte Arhimandrit Pavel Nicolăescu, starețul Mănăstirii Topolnița și paroh al Parohiei Balotești, cu ajutorul enoriașilor și al altor donatori.

Pictura sfântului locaș de închinare s-a realizat între anii 2004-2012 de către familia pictorilor Lăcrămioara și Liviu Anton din București, în tehnica „fresco”, cu sprijinul Primăriei Izvoru Bârzii și al Secretariatului de Stat pentru Culte.

Comentarii Facebook


Știri recente