Târnosire la Sulighete, prot. Brad

Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, a târnosit duminică 13 mai 2012, biserica din satul Sulighete, din Protopopiatul Brad, după cum ne informează Pr. Mircea Mihuleț – Inspector Mass-Media în cadrul Episcopiei Devei și Hunedoarei.

În cadrul Sfintei Liturghii, la momentul rânduit,Preasfinția Sa a hirotesit întru sachelar pe părintele Cristian Dospin, parohul bisericii din Sulighete răsplătindu-i astfel osteneala și munca depusă.

Ridicată pe dâmbul „Bozănești”, în cursul secolului al XVII-lea și având hramul „Adormirea Maicii Domnului”, biserica din Sulighete a avut parte de o amplă renovare în anul 1880, în timpul păstoririi preotului Tavie Popa, aceasta presupunând nu doar lărgirea pereților laterali, ci și o strămutare spre nord-vest a edificiului. Pictura bolții și a tâmplei a fost executată un an mai târziu, în 1890, de pictorul „Dionisie Juga, can[tor] et zug[rav] de Nikola” după cum se arată într-o inscripție scrisă pe peretele ce desparte pronaosul de naos.

În anul 2010 sunt începute lucrările de înfrumusețare a bisericii și înlocuire a acoperișului de țiglă cu șindrilă bituminoasă sub păstorirea preotului Cristian Dospin, lucrări finalizate în decursul acestui an.

Comentarii Facebook


Știri recente