Târnosire de biserică la Parohia Orezu din Protopopiatul Slobozia

Duminică, 4 noiembrie 2012, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a fost prezent în mijlocul credincioșilor din Parohia Orezu, Protopopiatul Slobozia, pentru a marca un eveniment istoric și anume sfințirea (târnosirea) bisericii cu hramurile „Adormirea Maicii Domnului” și „Sfântul Ierarh Nicolae”, după cum informează sf-esc.ro.

Programul liturgic a început cu slujba de sfințire a lucrărilor exterioare ale bisericii, după care a urmat unul dintre cele mai importante momente ale acestei slujbe, întocmirea Sfintei Mese. După Sfânta Liturghie, la care au participat preacucernici părinți consilieri de la Centrul Eparhial, părintele protopop Dumitru Drăghici, preoți și diaconi, Întâistătătorul Eparhiei a sfințit veșmântul pictural al bisericii și catapeteasma.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a explicat înțelesul duhovnicesc al pericopei evanghelice și a vorbit credincioșilor prezenți la slujbă despre nerecunoștința, nepăsarea și lipsa de înțelepciune în a face milostenie, care l-au „coborât” pe bogat în iad.

Cu această ocazie Preasfinția Sa a acordat acte de cinstire binefăcătorilor bisericii, oferind rangul de sachelar părintelui paroh Ștefan Tudor și Ordinul „Crucea Sloboziei” în Grad de Cavaler domnului Nicolae Sitaru, ctitorul lăcașului de cult.

După Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie s-a săvârșit slujba de parastas pentru ctitorii bisericii celei vechi.

La acest moment istoric pentru localitatea Orezu, toți credincioșii, copii, tineri, vârstnici, femei și bărbați au avut bucuria unică, binecuvântată de Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, de a trece prin Sfântul Altar, sărutând Sfânta Masă, Sfânta Evanghelie și Sfânta Cruce.

Comentarii Facebook


Știri recente