Târnosire de biserică la Fetești

Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a fost prezent Duminică, 20 mai 2012, în mijlocul credincioșilor din municipiul Fetești, pentru a marca un eveniment istoric și anume sfințirea (târnosirea) bisericii cu hramurile „Adormirea Maicii Domnului” și „Cuvioasa Parascheva”.

După cum ne informează sf-esc.ro, programul liturgic a început cu săvârșirea Sfintei Liturghii, la care au participat preacucernici părinți consilieri de la Centrul Eparhial, părintele protopop Marian Pătărlăgeanu dar și toți preoții din municipiul Fetești. Cu această ocazie Preasfinția Sa a acordat acte de cinstire binefăcătorilor bisericii, oferind Ordinul „Crucea Sloboziei” în Grad de Cavaler domnului Primar Gheorghe Catrinoiu.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa e explicat înțelesul duhovnicesc al pericopei evanghelice și a evidențiat pe cei care s-au implicat în ridicarea acestei frumoase biserici.

După Sfânta Liturghie a urmat slujba de sfințire a bisericii, când Întâistătătorul Eparhiei Sloboziei și Călărașilor, urmat de soborul de preoți și diaconi au înconjurat lăcașul de cult. Unul dintre cele mai importante momente ale acestei slujbe a fost întocmirea Sfintei Mese, slujbă ce a consacrat altarul de jertfă, pentru a se putea slujii în condiții canonice Sfânta Liturghie, urmat de sfințirea catapetesmei. Părintele consilier Cristi Gavrilă a explicat credincioșilor fiecare moment al slujbei de târnosire.

La acest moment istoric pentru municipiul Fetești, toți credincioșii, copii, tineri, vârstnici, femei și bărbați au avut bucuria unică, binecuvântată de Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, de a trece prin Sfântul Altar, sărutând Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și Sfântul Epitaf aflate pe Sfânta Masă nou sfințită.

Cu ocazia sfințirii noii biserici din Municipiul Fetești a fost adusă Racla cu moaștele Sfântului Andrei de la Mănăstirea Peștera Sfântului Andrei din Arhiepiscopia Tomisului

Comentarii Facebook


Știri recente