Targul national Cucuteni 5000 la Iasi

Cea de-a XXII-a editie a Targului National de Ceramica Traditionala Cucuteni 5000 s-a deschis la Iasi. La inaugurarea manifestarii, organizata in perioada de 25-27 iunie 2004, in Parcul Copou, au luat parte Primarul Municipiului Iasi -dl. Gheorghe Nichita si Presedintele Consiliului Judetean Iasi – dl. Lucian Flaiser.

Targul National de Ceramica Traditionala este organizat de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale, in colaborare cu Administratia Publica Locala si Ministerul Culturii si Cultelor.

‘Sper ca expozitia sa multumeasca atat participantii, cat si vizitatorii acestui Targ de Ceramica. Spre deosebire de anii anteriori am permis accesul doar mestesugarilor autentici, in speranta ca astfel vor disparea kitch-urile. Mai mult, pentru a avea o atmosfera confortabila, am amenajat in cadrul acestui targ spatii de odihna, unde iesenii se pot delecta cu o bere si mici in compania acordurilor fanfarei militare.’, a declarat dl. Gheorghe Nichita, Primarul Municipiului Iasi. Primarul Municipiului Iasi a mai specificat ca la aceasta manifestare s-au inscris aproximativ 200 de artisti populari si mesteri olari din importante zone etnografice ale tarii, cum ar fi: Arges, Botosani, Miercurea-Ciuc, Suceava, Timisoara, Horezu, dar si Balti, din Republica Moldova, ne informeaza ROMPRES.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…