Târgul iconarilor și meșterilor cruceri la Muzeul Țăranului Român

În cadrul Târgului iconarilor și al meșterilor cruceri, organizat de Muzeul Țăranului Român, va fi vernisată luni, 27 august, expoziția Portret/Atelier, cu trei studii de caz: Adriana Boerescu, Angela Ludoșanu și Nicu Muntean.

Vernisajul începe de la ora 17:00, în Sala Foaier, după cum informează „Ziarul Lumina”. Iconarii invitați au un traseu interesant, atât din unghiul meșteșugului, cât și din perspectiva contextului în care ei s-au format și au lucrat. De la studii de artă la descoperiri și dezvoltări autodidacte, de la tentația picturii occidentale la descoperirea autenticității trăite a icoanei ortodoxe, drumul lor dezvăluie căutări și reconstituiri personale ale meșteșugului icoanei. Ca și în seriile precedente, portretul iconarului va fi dublat de atelierul său, într-o construcție expozițională mai apropiată demersului eseului și al experimentului.

Finisajul expoziției, desfășurat în cadrul Zilelor Muzeului Țăranului, va fi însoțit de lansarea celor trei caiete Portret/Atelier și de un concert de muzică psaltică, susținut de Grupul ‘Nectarie Protopsaltul’, în ziua de 16 septembrie, la ora 17:30. Expoziția va fi deschisă până la 16 septembrie, orele 10:00 – 18:00. Luni este închis.

Comentarii Facebook


Știri recente