Târgul Iconarilor și al Meșterilor Cruceri, ediția 2008

Cu prilejul prăznuirii Înălțării Sfintei Cruci pe data de 14 septembrie, Muzeul Țăranului Român din București găzduiește, încă de ieri, 12 septembrie, Târgul Iconarilor și al meșterilor cruceri. Bucureștenii pasionați de artă religioasă pot admira, între orele 10.00 și 18.00, icoane, cruci, troițe, țesături și obiecte de cult realizate de meșteri renumiți din mai multe zone ale țării.

Târgul Iconarilor și al meșterilor cruceri este organizat, anual, de Muzeul Țăranului Român, în perioada 12-14 septembrie, și face parte dintr-un proiect mai amplu de prezentare a tradițiilor românești legate de marile sărbători ortodoxe.

Credincioșii sunt așteptați, mâine, începând cu ora 17.00, în sala Foaier a Muzeului Țăranului Român, unde va avea loc un concert de muzică bizantină susținut de grupul Nectarie Protopsaltul. Evenimentul va marca închiderea Târgul Iconarilor și al Meșterilor Cruceri, ediția 2008.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…