Târgul de Obiecte Bisericești încalcă legislația în vigoare

Biroul de Presă al Patriarhiei Române, ne informează:

În legătură cu organizarea la București în zilele de 16 – 18 iunie 2011 a Târgului de Obiecte Bisericești, precizăm următoarele:

Potrivit art. 1 din Legea nr. 103/1992 privind dreptul exclusiv al cultelor religioase pentru producerea obiectelor de cult, „cultele au, în exclusivitate, dreptul de producere și valorificare a obiectelor și veșmintelor de cult, precum și de tipărire a cărților de cult, a celor teologice sau cu conținut bisericesc, necesare practicării cultului„. În consecință, persoanele fizice și juridice, altele decât cultele, care produc și comercializează obiecte de cult ortodoxe, inclusiv la târguri și expoziții, fără acordul scris al Bisericii Ortodoxe Române (art. 2 din Legea 103/1992), încalcă legislația în vigoare.

Din acest motiv, Patriarhia Română nu a dat curs invitației de a participa la această manifestare și nici nu și-a dat acordul pentru menționarea Editurii Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române (E.I.B.M.B.O.R.), Atelierelor Patriarhiei și Editurii Basilica pe afișul de prezentare a târgului.

Comentarii Facebook


Știri recente