Târgul de carte religioasă organizat la Sibiu s-a încheiat

Târgul Național de Carte și Revistă Religioasă, organizat ca în fiecare an la Sibiu, s-a încheiat ieri, 10 octombrie, printr-o festivitate de premiere a editurilor participante, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Transilvania. Programul ultimelor zile a fost divers, pe lângă lansările de cărți, vizitatorii având posibilitatea să vizioneze filme documentare precum ‘Poporul pierdut’ și ‘Vânătorul de securiști’, să participe la vernisajul de lucrări cu tematică religioasă ‘Aripi spre cer’, să asculte cântece religioase interpretate de corul de Cameră ‘Caedonia’ al Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu și poezii recitate de actrița Manuela Golescu.

În seara zilei de vineri, 8 octombrie, s-au lansat mai multe cărți, printre care ‘Iubirea care ne urnește’, scrisă de pr. Constantin Necula, ‘Recurs la Evanghelie’, semnată de jurnalistul Florian Bichir, și ‘Dumnezeiasca Euharistie’, scrisă de Stelian Gomboș, toate apărute anul acesta la Editura Agnos din Sibiu. Lansările noilor titluri au avut loc în prezența autorilor, care și-au descris pe scurt cărțile.

În aceeași seară, pr. arhid. Ioan Ică jr, profesor la Facultatea de Teologie ‘Andrei Șaguna’ din Sibiu, a lansat volumele ‘Nicolae Cabasila. Cuvântările teologice’ și ‘Nichifor Crainic. Cursurile de mistică’, ultimele noutăți ale Editurii Deisis din Sibiu.

Noi cărți religioase

Ultimele lansări de volume au avut loc sâmbătă, 9 octombrie, când vizitatorii târgului au participat la prezentările cărților ‘Viața Maicii Domnului’, de la Editura Cristimpuri din Ploiești, ‘Evanghelia în versiunea Hollywood’, scrisă de ierom. dr. Teofan Mada și apărută la Editura Vremi din Cluj-Napoca, ‘Crucea reeducării. O istorie a ‘reeducărilor’ în temnițele comuniste din România (1948-1964)’, semnată de prof. Constantin Stan, ‘Introducere în omiletica Părintelui Gheorghe Calciu’, scrisă de Lucian Popescu, ambele apărute la Editura Christiana din București, și ‘De ce sunt ortodox’, a lui Klaus Kenneth și apărută la Editura Agnos din Sibiu.

Comentarii Facebook


Știri recente