Târg național de carte și revistă religioasă la Biblioteca ASTRA din Sibiu

Ediția a XII-a a Târgului Național de Carte și Revistă Religioasă se desfășoară în perioada 8-10 noiembrie 2012 la Biblioteca ASTRA din Sibiu. Deschiderea oficială are loc azi, 8 noiembrie 2012, în prezența reprezentanților editurilor participante, a organizatorilor, Asociația „Scriptus” din Sibiu, alături de cei ai Mitropoliei Ardealului, ai Bibliotecii „Astra” și ai Consiliului Județean Sibiu, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

După deschiderea oficială, începând cu ora 16:00 este programat „Momentul Editurii Christiana din București”, în cadrul căreia se vor lansa volumele „Nu hrăni cancerul! Alimentația este aliatul tău împotriva cancerului” de Mădălina Popescu, Pavel Chirilă, Cristela Georgescu, și „Vaccinurile: prevenție sau boală? O nouă patologie pediatrică”, de dr. Christa Todea-Gross. Participă ca invitat prof. univ. dr. Pavel Chirilă, președintele Asociației Christiana.

La ora 17:15 are loc vernisajul expoziției „Alege școală”, în cadrul căreia vor fi prezentate lucrări iconografice realizate de copiii din cadrul Mitropoliei Ardealului. Participă ca invitați Mirela Slusaru și Paul Ispas din cadrul organizației World Vision România. La ora 17:30 are loc lansarea volumului „Tradiții și apucături” de Cristian Tabără, moment la care participă ca invitat pr. conf. univ. dr. Constantin Necula.

Lansările Editurii Andreiana a Arhiepiscopiei Sibiului

De la ora 18:00 are loc „Momentul Editurii Andreiana” al Arhiepiscopiei Sibiului, prilej cu care se vor lansa volumele „Bucuria de a trăi viața în Hristos”, „Plinitu-s-a, Hristoase, taina rânduielii Tale” și „Sfântul Ierarh Andrei Șaguna – „Păstorul cel bun” al Ardealului”, de Înalt Preasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, moment la care participă, alături de autor, pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel, decanul Facultății de Teologie din Sibiu, și pr. dr. Savu Popa, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Sibiului.

Urmează prezentarea volumului „O viață închinată Bisericii și neamului – Sfântul Ierarh Andrei Șaguna”, de pr. prof. acad. dr. Mircea Păcurariu, moment la care participă, alături de autor, dr. Emanuel Tăvală.

De la ora 19:30, are loc concertul coral susținut de Corul de cameră „Caedonia”, condus de prof. Florin Soare.

Vineri sunt programate alte lansări de carte, precum și vernisajul expoziției „In memoriam pictor Octavian Smigelschi, pictura religioasă”, prilej cu care se va lansa volumul „Octavian Smigelschi – lumina vie în veșnice meditații asupra elementelor teologice și iconografice din cartoanele sale”, de Alexandru Constantin Chituță. Sâmbătă, la ora 17:00, au loc festivitatea de închidere a manifestării, precum și cea de premiere a editurilor participante.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…