Târg național de carte religioasă la Sibiu

Edituri și librării cu profil religios, precum și reviste și publicații religioase din întreaga țară participă pentru câteva zile la Târgul de Carte și Revistă Religioasă, care la fiecare ediție arată importanța unui asemenea eveniment pe scena manifestărilor cultural-spirituale din România, informează „Ziarul Lumina”.

Sibiul găzduiește în perioada 7-10 octombrie cea de-a XI-a ediție a Târgului Național de Carte și Revistă Religioasă, manifestare organizată de Asociația ‘Scriptus’ Sibiu, în colaborare cu Mitropolia Ardealului, cu Biblioteca ‘Astra’ din Sibiu și cofinanțată de Consiliul Județean Sibiu. Participă la ediția din acest an a târgului Editura ‘Egumenița’ din Galati, Editura ‘Cristimpuri’ și revista ‘Conștiința’, ambele din Ploiești, Editurile ‘Sophia’, ‘Christiana’, ‘Bizantină’ și Societatea de Difuzare ‘Supergraph’ din București, Editura ‘Agaton’ și revista ‘Porunca Iubirii’ din Făgăraș, Editura Mitropoliei Olteniei din Craiova, Editura ‘Bunavestire’ din Bacău, Editura ‘Andreiana’, ‘Deisis’, ‘Agnos’, ‘Oastea Domnului’ și Librăria ‘Bizanț’ din Sibiu, Editura ‘Cu drag’ din Chișinău, Editura ‘Învierea’ și ‘Partoș’ ale Arhiepiscopiei Timișoarei și Editura ‘Charisma’ din Deva.

Lansări de volume

Târgul a avut loc în corpul B al Bibliotecii Astra, unde astăzi, 7 octombrie, la ora 13:00, a avut loc deschiderea oficială. Tot azi, la ora 18:00, a avut loc prezentarea CD-ului ‘Segundo’ și a volumului biografic ‘Costel Busuioc’ apărut la Editura ‘Agnos’ din Sibiu, invitat special fiind artistul Costel Busuioc.

De la ora 19:00 a avut loc prezentarea volumului ‘Dicționar de cunoștințe religioase’ de pr. prof. Ene Braniște și prof. Ecaterina Braniște, lansarea cărților ‘Adevăratul și falsul ecumenism’ de pr. Aurel Pavel și Ciprian Iulian Toroczkai, ‘Înțelesuri ortodoxe’ de pr. Cristian Muntean și ‘Configurația istorică și bisericească a Brașovului (sec. XIII-XX)’ de pr. Vasile Oltean, toate apărute la Editura ‘Andreiana’ a Arhiepiscopiei Sibiului. Invitatul special este Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului.

„Târgul de Carte de toamnă de la Sibiu este o tradiție deja fiind la cea de-a XI-a manifestare și este pentru noi un moment deosebit atât din punct de vedere spiritual, cât și cultural. Au fost invitate mai multe edituri pentru a prezenta carte religioasă și cartea liturgică în așa fel încât acum, înainte de Crăciun, legătura aceasta să se restabilească și să ajungă la o colaborare deosebită spre folosul nostru al tuturor, spre folosul Bisericii”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, după cum ne informează TRINITAS TV.

Comentarii Facebook


Știri recente