Târg de Crăciun la Liceul Sportiv din Timișoara

Miercuri, 12 decembrie, la Liceul Sportiv din Timișoara s-a deschis „Târgul de Crăciun” pentru copii organizat în colaborare cu Centrul eparhial cu scopul de a sprijini material pe copiii aflați în nevoi de la centrul de plasament din Găvojdia, județul Timiș, informează mitropolia-banatului.ro. Inițiativa a aparțiut profesoarelor de religie Cosmina Peia și Nica Septimia, alături de Reghina Mouszilek, consilier educativ în cadrul Școlii și Simona Bota, profesor de limba română, care de mai muți ani în pragul marilor sărbători organizează astfel de acțiuni educative din dorința de a-i determina pe profesori si elevi să fie atenți la cei din jur și la suferințele lor. În deschiderea Târgului de Crăciun, au luat cuvântul directorul școlii, profesorii implicați și reprezentanții centrului eparhial, care au transmis binecuvântarea Înaltpreasfinției Sale, Nicolae, Mitropolitul Banatului și salutul Preasfinției Sale, Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei.

„Această inițiativă evidențiază generozitatea celor mici, dar cu siguranță va deveni și o sursă de inspirație pentru cei cu posibilități, să-și îndrepte atenția și spre cei cu multe neajunsuri materiale și cu anumite probleme de sănătate, care se vor bucura în aceste zile, când vor fi vizitați și colindați. Odată cu mesajul colindelor orice dar primit aduce nădejde în sufletele copiilor, care îl vor vedea pe Domnul nostru Iisus Hristos ca un copil asemenea lor venit în lume să aducă cel mai mare dar, mântuirea oamenilor” ne-a declarat Pr. Zaharia Pereș, consilier cultural. Toate obiectele expuse au fost lucrate manual de către profesori, elevi și chiar de părinții copiilor. Amintim că pe lângă brăduții confecționați din hârtie și carton, cununi de brad, felicitări, ghirlande, jucării, crenguțe ornate și alte decoraținui de Crăciun cu sprijinul Sectorului cultural al Arhiepiscopiei Timișoarei s-au confecționat zeci de icoane, litografiate cu imaginea Nașterii și Botezului Domnului, care au adus mai aproape de cei prezenți marile sărbători de sfârșit și început de an. „În această perioadă pe lângă proiectele catehetice aflate în desfășurare în eparhia noastră răspundem tuturor profesorilor de religie dornici să organizeze diverse manifestări cultural educative cu prilejul Sfintelor Sărbători oferindu-le mici atenții constând din cărți de rugăciune, iconițe, materiale didactice, așa cum s-a desfășurat și la târgul de astăzi”, a precizat pr. Sorin Lungoci, consilier la Sectorul de Învățământ și tineret.

În zilele următoare și alte licee timișorene vor organiza astfel de acțiuni umanitare menite să aducă seninătate, pace și bucurie în viața altor copii care se confruntă cu situații mai speciale.

Comentarii Facebook


Știri recente