Târg de Crăciun la Liceul Sportiv din Timișoara

La Liceul Sportiv din Timișoara s-a deschis, miercuri, 12 decembrie 2012, „Târgul de Crăciun pentru copii”, organizat de instituția de învățământ în colaborare cu Centrul eparhial din Timișoara. Acesta are scopul de a-i sprijini material pe copiii de la Centrul de Plasament din Găvojdia, județul Timiș. Totodată, joi, 13 decembrie 2012, la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara a avut loc cea de-a treia ediție a tradiționalului târg de Crăciun, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

Evenimentul a fost organizat la inițiativa profesoarelor de religie Cosmina Peia și Nica Septimia, alături de Reghina Mouszilek, consilier educativ în cadrul școlii, și Simona Bota, profesor de limba română, care de mai mulți ani, în pragul marilor sărbători, organizează astfel de acțiuni educative, din dorința de a-i determina pe profesori și elevi să fie atenți la cei din jur și la suferințele lor. În deschiderea târgului au luat cuvântul directorul școlii, profesorii implicați și reprezentanții Centrului eparhial, care au transmis binecuvântarea Înalt Preasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, și al Preasfințitului Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei.

„Această inițiativă evidențiază generozitatea celor mici, dar cu siguranță va deveni și o sursă de inspirație pentru cei cu posibilități, să-și îndrepte atenția și spre cei cu multe neajunsuri materiale și cu anumite probleme de sănătate, care se vor bucura în aceste zile, când vor fi vizitați și colindați. Odată cu mesajul colindelor, orice dar primit aduce nădejde în sufletele copiilor, care îl vor vedea pe Domnul nostru Iisus Hristos ca un copil asemenea lor venit în lume să aducă cel mai mare dar, mântuirea oamenilor”, a declarat pr. Zaharia Pereș, consilier cultural.

Toate obiectele expuse au fost lucrate manual de către profesori, elevi și chiar de părinții copiilor. Amintim că pe lângă brăduții confecționați din hârtie și carton, cununi de brad, felicitări, ghirlande, jucării, crenguțe ornate și alte decorațiuni de Crăciun, cu sprijinul Sectorului Cultural al Arhiepiscopiei Timișoarei s-au confecționat zeci de icoane, litografiate cu imaginea Nașterii și Botezului Domnului, care au adus mai aproape de cei prezenți marile sărbători de sfârșit și început de an.

„În această perioadă, pe lângă proiectele catehetice aflate în desfășurare în eparhia noastră, răspundem tuturor profesorilor de religie dornici să organizeze diverse manifestări cultural-educative cu prilejul sfintelor sărbători, oferindu-le mici atenții constând din cărți de rugăciune, iconițe, materiale didactice, așa cum s-a desfășurat și la târgul de astăzi”, a precizat pr. Sorin Lungoci, consilier la Sectorul Învățământ și tineret.

Acțiune caritabilă la Liceul Pedagogic

În cursul zilei de joi, 13 decembrie, și la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara a avut loc tradiționalul târg de Crăciun, ajuns la ediția a III-a, organizat de elevii, învățătorii și părinții copiilor. „Acțiunea face parte, alături de proiectul educațional filantropic „Pledoarie pentru suflete împlinite”, din seria de activități desfășurate de liceul nostru pentru sprijinul copiilor aflați în dificultăți”, a menționat Mihaela Bele, învățătoare la clasa I. În cadrul liceului, au loc mai multe acțiuni caritabile menite să ajute și să aducă bucurie copiilor nevoiași.

„În această perioadă au loc două acțiuni, una de donare de carte pentru copiii care citesc în limba română în afara granițelor țării, și „târgul de Crăciun” și suntem mândri că prin fondurile adunate ajungem să facem bucurie celor cu dificultăți. Aceste acțiuni sunt tot timpul importante, pentru că ele deschid copiilor posibilitatea de a ajuta comunitatea, practic, ei se implică activ, multe dintre materialele pe care le vedeți în vânzare astăzi sunt confecționate de ei, deci este vorba de ideile și munca lor”, a precizat Elena Jebelean, profesor la Liceul Pedagogic. În zilele următoare, și alte licee timișorene vor organiza astfel de acțiuni umanitare menite să aducă seninătate, pace și bucurie în viața altor copii care se confruntă cu situații mai speciale.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…