Țara Sfântă, descrisă copiilor la Muzeul Național de Istorie

La Muzeul Național de Istorie a României a avut loc joi, 6 mai, o conferință intitulată ‘Pe urmele Mântuitorului Iisus Hristos’, susținută de pr. drd. Cristian Trandafir, director al Centrului de pelerinaj ‘Sf. Apostol Pavel’ al Patriarhiei Române – sediul Unirea. Evenimentul se înscrie într-o serie de conferințe, moderate de specialiști în domeniu, intitulate ‘Prin muzeele lumii’, care se desfășoară în prima jumătate a acestui an și are ca obiectiv prezentarea pe mai multe planuri – istoric, geografic, cultural și spiritual – a unor țări de interes turistic, precum Lituania, Grecia, cu Sfântul Munte Athos, Siria, Israel, Croația și Egipt. În cadrul conferinței de joi a fost prezentată Țara Sfântă, ca spațiu al activității pământești a Mântuitorului Iisus Hristos. ‘Țara Sfântă rămâne în prim-planul cunoștințelor noastre teoretice despre viața Mântuitorului pe pământ, despre religia creștină și despre ceea ce înseamnă Dumnezeu Cel întrupat. Ea este o țară a religiilor deoarece aici se întâlnesc cele trei mari confesiuni monoteiste ale lumii: creștinismul, mozaismul și islamismul. Este o țara în care Dumnezeu – Fiul a ales a Se răstigni pentru mântuirea lumii, o țară în care se află cel mai sfânt loc de pe pământ, Sfântul Mormânt, o țară în care an de an vine Sfânta Lumină, minunea prin care se întărește Ortodoxia și pe care Dumnezeu a lăsat-o pentru a ne arăta că este cu noi, cei ce credem în moartea și învierea Sa până la sfârșitul veacurilor. Acolo s-a pregătit mântuirea noastră și credem că un periplu prin Țara Sfântă este o călătorie care ne poate duce cu mintea și cu trăirea mai aproape de rai’, a spus părintele Cristian Trandafir.

Expunerea a început printr-o prezentare amplă a Țării Sfinte din punct de vedere geografic, evidențiindu-se principalele momente ale istoriei mântuirii care au marcat aceste teritorii, informează „Ziarul Lumina”.

Participanții au aflat istoria unor locuri sfinte precum Jaffa, Haifa, Lida, Ein Karem, Nazaret, Bethleem, Iordan, Cana Galileii, Muntele Fericilor, Capernaum, Tabga, Tabor, Hozeva, Muntele Măslinilor, Grădina Ghetsimani, Muntele Sion și orașul Ierusalim cu principalele locuri unde a activat Mântuitorul Iisus Hristos.

La conferință a participat și o clasă de elevi de la Liceul ‘Horia Hulubei’ din Voluntari.

În cadrul următoarelor conferințe, de la Muzeul Național de Istorie a României, se vor prezenta frumusețile din Croația pe 17 iunie, ora 15:00, și minunile Egiptului pe 15 iulie, la aceeași oră. Intrarea este liberă.

Comentarii Facebook


Știri recente