Taina Sfântului Maslu și instalare de preot paroh la Budrio, Provincia de Bologna

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, duminică, 28 octombrie 2012, a avut loc la Budrio, Provincia de Bologna, instalarea părintelui Saul Soptică Vid de către P.C. Pr. Constantin Totolici, Protoiereu de Emilia Romagna, la nou înființata parohie cu hramul „Sfântul Dimitrie Basarabov”.

Momentul de sărbătoare a fost precedat de Taina Sfântului Maslu, săvârșită de un sobor de 13 preoți și un diacon, în frunte cu Preacucernicul Părinte Constantin Totolici, Protoiereu de Emilia Romagna, într-o sală pusă la dispoziție de parohia catolică Budrio, sală care s-a dovedit neîncăpătoare datorită prezenței numeroase a credincioșilor din Budrio și a parohiilor învecinate (adăugându-se și vremea nefavorabilă). Sărbătoarea a fost dublată de faptul că o zi înainte parohia și-a sărbătorit și hramul.

Următorul moment liturgic care va întruni Protopopiatul Emilia Romagna va avea loc, cu ajutorul lui Dumnezeu, duminică, 04 noiembrie 2012, când se va săvârși Sfânta Taină a Maslului la parohia nou înființată „Poretta Terme”.

Comentarii Facebook


Știri recente