Taina Sfântului Maslu și caravană medicală în parohia Tulucești, Galați

În data de 12 octombrie 2012 la sărbătoarea Sfinților Mucenici Prov, Tarah și Andronic, în parohia Tulucești un sobor de 7 preoți din cadrul Protoieriei Galați a săvârșit Sfânta Liturghie la biserica cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitate, după care, în contextul Anului omagial dedicat Tainei Sfântului Maslu și îngrijirii bolnavilor, a fost oficiată și slujba Sfântului Maslu, potrivit edj.ro.

La evenimentul liturgic, misionar și social-filantropic au participat peste 200 de credincioși care, după ce au fost unși cu untdelemn sfințit, au fost mângâiați și cu mici daruri de suflet, precum „Carte de rugăciuni pentru bolnavi”, editată de Arhiepiscopia Dunării de Jos, revista eparhială „Călăuza ortodoxă” și iconițe.

Copiii implicați activ în programul catehetic „Hristos împărtășit copiilor”, însoțiți de profesorii și învățătorii lor și cântăreții bisericești au oferit răspunsurile liturgice la strană.

Slujirea sfințitoare din biserică a fost prelungită în slujirea medicală prin aportul adus de medicii din caravana medicală a Centrului Medical „Irina” care au oferit consultații gratuite tuturor celor bătrâni și bolnavi, fără sprijin și lipsiți de posibilități materiale.

De asemenea, în urma consultațiilor de specialitate și a tratamentelor prescrise au fost oferite și medicamente gratuite.

La final, preoții slujitori împreună cu membrii Consiliului și Comitetului parohial au vizitat la domiciliu persoanele vârstnice și nedeplasabile, aflate în evidențele speciale ale parohiei, oferindu-le asistență religioasă și medicamente.

Comentarii Facebook


Știri recente